Λέβητες Πυρόλυσης Pan Fire

Πυρόλυση

Οι λέβητες πυρόλυσης Pan Fire (25Kw) αποτελούν τεράστιο τεχνολογική επίτευγμα στον χώρο της θέρμανσης με αποδώσεις έως 92%, αξεπέραστη οικονομία καυσίμου (σχεδόν 50% λιγότερα καύσιμα από έναν συμβατικό ξυλολέβητα).

Η πυρόλυση του ξύλου λαμβάνει χώρα στον κάτω φλογοθάλαμο όπου οδηγείται η φλόγα με βεβιασμένη κίνηση.

Το φαινόμενο της πυρόλυσης εμφανίζεται όταν ένα στερεό οργανικό υλικό θερμαίνεται κατάλληλα, (π.χ. ψήνεται) πραγματοποιείται σε ανοικτή ατμόσφαιρα και τα εξωτερικά στρώματα του υλικού κρατούν το εσωτερικό μακριά από το οξυγόνο.

Οι φλόγες ενός ξύλου που καίγεται προκαλούνται από την καύση των αερίων που απελευθερώνονται από την πυρόλυση, όχι από την καύση του ίδιου του ξύλου.

Στο επάνω τμήμα του λέβητα Pan Fire υπό την επίδραση μεσαίας-υψηλής θερμοκρασίας παράγονται κάποια εύφλεκτα αέρια. Στην συνέχεια τα αέρια αυτά μαζί με υπολείμματα από την καύση του ξύλου περνούν, μέσω ενός στενού κεραμικού σωλήνα, στο κάτω μέρος του λέβητα και ολοκληρώνουν την καύση τους σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία.

 

Η ένταση της πυρόλυσης του ξύλου και της διαδικασίας καύσης καθορίζεται από την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα στους δύο θαλάμους καύσης του λέβητα Pan Fire.

Οι λέβητες διαθέτουν ανεμιστήρα αναρρόφησης αέρα, ο οποίος είναι στο πίσω μέρος του λέβητα.

Όλοι οι πυρολυτικοί λέβητες καίνε ξύλα με υγρασία έως 20%, απαιτούν όμως την μισή τροφοδότηση από έναν συμβατικό ξυλολέβητα.

Τα μοντέλα ξυλολέβητα πυρόλυσης Pan Fire διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης λειτουργίας.

Ο Pan Fire είναι Ελληνικής κατασκευής με Γερμανικές προδιαγραφές και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στις εγκαταστάσεις μας.